Decoration, Design trends

Organic And Recycled

028370 3

Την ώρα που ο πλανήτης μας εκπέμπει SOS καθώς η επίδραση της ανθρώπινης δραστηριότητας χρόνο με το χρόνο αφήνει το σημάδι της. Η NEF NEF, η πρωτοπόρος ελληνική εταιρία στα είδη ένδυσης σπιτιού, δημιούργησε μια σειρά από 100% οργανικό βαμβάκι και μία σειρά από ανακυκλωμένο γυαλί.

Το οργανικό βαμβάκι καλλιεργείται φυσικά χωρίς τη χρήση επιβλαβών φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Επιπλέον, σε αντίθεση
με το συμβατικό, το πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι μεταποιείται χωρίς χημικά, τοξικές βαφές και λευκαντικά.

Η καλλιέργεια του μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, δεν βλάπτει το έδαφος, έχει μικρότερο αντίκτυπο στον αέρα και χρησιμοποιεί 88% λιγότερο νερό και 62% λιγότερη ενέργεια. Η καλλιέργεια οργανικού βαμβακιού έχει σαν αποτέλεσμα ένα πιο υγιεινό χώρο εργασίας για τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό. Οι αγρότες και οι οικογένειές τους δεν εκτίθενται σε τοξικές χημικές ουσίες.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει εντοπίσει τη λειψυδρία ως μεγάλο παγκόσμιο κίνδυνο για την κοινωνία την επόμενη δεκαετία και η συμβατική παραγωγή βαμβακιού δεν βοηθά.
Το οργανικό-βιολογικό βαμβάκι έχει πολύ μικρότερο αντίκτυπο στο νερό για τους παρακάτω λόγους:

  • Οι επικίνδυνες χημικές ουσίες δεν απορροφώνται σε υδάτινες οδούς, έτσι τα ποτάμια οι λίμνες και πόσιμο νερό διατηρούνται καθαρότερα.
  • Το μεγαλύτερο μέρος του οργανικού βαμβακιού καλλιεργείται σε περιοχές που τρέφονται με βροχή.Οι αγρότες στηρίζονται στη βροχή για να ποτίσουν τις καλλιέργειες τους και δεν εξάγουν νερό από το έδαφος επηρεάζοντας αρνητικά τις τοπικές παροχές νερου για τις κοινότητες.
  • Τέλος, η απουσία τοξινών καθιστά το πιστοποιημένο οργανικό βαμβάκι μια πιο άνετη επιλογή για την υγεία τον ατόμων με ευαίσθητο δέρμα και αλλεργίες.

Επιλέγοντας οργανικό βαμβάκι, επιλέγετε να διατηρήσετε ένα καθαρότερο πλανήτη, ένα καθαρότερο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *